Wat nog meer .......

______________________________________________________________________________

Wat nog meer...

 

 

 

Dat wij gek zijn op Goldens, zal u niet ontgaan zijn na het bezoeken van onze site. Het liefdevol verzorgen, trainen, showen en verzorgen van onze Goldens is één van de belangrijkste activiteiten die My Love Of Splendour u te bieden heeft. Maar we doen meer en wel het volgende...

Ik  (Jeannette) ben in het bezit van een Vakbekwaamheid Besluit Houders van Dieren – honden en katten.
Vanaf 2020 het wettelijk verplichte diploma voor fokkers  !

Handhaving Honden- en Kattenbesluit

Regels en wetten zijn er uiteindelijk om te worden nageleefd. Dus is het belangrijk dat er instanties zijn die controles uitvoeren op deze regelgeving. Voor het honden- en kattenbesluit worden de inspecties uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID). Zo controleren zij op betrokken medewerkers, instellingen of autoriteiten voldoen aan alle vakbekwaamheidseisen en vanzelfsprekend ook of er voldaan wordt aan alle eisen die het honden- en kattenbesluit stelt. De reden voor invoering van het honden- en kattenbesluit is het verbeteren van het welzijn en de gezondheid van honden en katten.

Wanneer ontvang je een bewijs van vakbekwaamheid?

Door een opleiding te volgen bij één van de erkende opleidingscentra.  Een opleidingscentrum of -instelling moet worden erkend door Aequor, het Kenniscentrum Beroepsonderwijs  Bedrijfsleven.

Voor wie geldt het Honden & Kattenbesluit?

Het honden- en kattenbesluit is van toepassing op onder andere de volgende (beroeps)groepen. Denk hierbij aan:

Dierenpensions, fokkers, dagopvang voor honden

"My Love Of Splendour" Stage leerbedrijf erkend door SBB!
Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan.
Sinds 2015 werken wij samen met Aeres voorheen Groenhorst Barneveld.
Er wordt nu gevraagd wat 'Aeres'  de nieuwe naam van Groenhorst eigenlijk betekent. Daar zijn twee antwoorden op. Allereerst is de naam Aeres afgeleid van het woord 'Aer'. Dit staat in het Grieks en Latijn voor lucht, licht en ruimte. Daarmee staat deze naam symbool voor de verschillende instellingen binnen Aeres en de verbinding tussen kennis op verschillende niveaus. Met het bedrijfsleven en in de groene sector. Op een andere manier heeft de naam ook nog invulling, namelijk als Agricultural Educational Rural Environmental Sciences: een verzameling van alle gebieden waarin wij de verschillende instellingen zich bewegen.

Wettelijke taken

SBB verricht wettelijke taken voor het middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven:
*erkennen en begeleiden van leerbedrijven *onderhouden van de 'kwalificatiestructuur mbo'
* verzorgen van informatie over de arbeidsmarkt, beroepspraktijkvorming en doelmatigheid van het opleidingsaanbod.

SBB Erkenning is afgegeven bij "My Love Of Splendour " voor:

Dierenartsassistent/paraveterinair (25540 n4)
Bedrijfsleider dierverzorging (25539 n4)
Medewerker dierverzorging (25448, n2)
Vakbekwaam medewerker dierverzorging (25541, n3)

 

De Wet educatie beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv). In het BPV Protocol staan afspraken met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, werkgeversorganisaties en de MBO Raad voor een kwalitatief goede beroepspraktijkvorming (bpv). Erkende leerbedrijven – zowel bedrijven als zzp'ers –zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden leveren wij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Erkende leerbedrijven zijn een voorbeeld voor de sector. Ik onderstreep het belang van opleiden van nieuwe vakmensen.

Wellness Resort "Splendour"

Wij willen ons onderscheiden van reguliere pensions/hotels door meer luxe te bieden en meer persoonlijke aandacht te geven aan uw lievelingsdier . Vakantie moet vooral ontspannend werken !!

Wat hebben we nog meer te bieden tijdens de vakantie van uw Golden Retriever , wel het volgende : Een heerlijke wellness behandeling die u bij ons kunt reserveren . Een uitgebreide  borstelbeurt , knippen/wassen/Föhnen , oren en ogen reinigen/ nagels knippen anaalklieren legen gebitscontrole en natuurlijk de heerlijke massage . Uiteraard zijn ook niet hotelgasten Welkom ! Meer weten kom een kijkje nemen in onze nieuwe wellness !

Golden Retrievers en vuurwerk


Ook dit jaar zal ongetwijfeld knallend eindigen vooral in een woonwijk, maar voor honden zijn de harde en onverwachte knallen van het vuurwerk vaak echt niet leuk.. De angst voor harde geluiden is een natuurlijke angst die direct te maken heeft met overlevingsdrang. Dit kan zich uiten als heftig blaffen, janken, maar ook wegkruipen onder bed of in andere donkere hoeken van het huis. Soms vluchten angstige honden buiten weg, waarna ze vaak niet meer terug te roepen zijn. Angst op de avond zelf is vervelend, maar daarbij komt dat het probleem zich kan generaliseren. Dan zal uw Golden niet alleen in paniek raken bij vuurwerk, maar ook bij andere geluiden waarvoor hij voorheen niet bang was, bijvoorbeeld onweer. 

 

Speciaal voor alle Goldens geboren bij : My Love Of Splendour !!

 

Honden en vuurwerk: Wees een wijze baas!
Breng uw Golden
zonder kosten natuurlijk met oud en nieuw bij ons ! 
Bij ons wordt er geen vuurwerk afgestoken !

 

Veruit de meeste honden hebben een hekel aan vuurwerk. En terecht. Het lawaai, de geur, alles rondom vuurwerk laat de alarmbellen rinkelen bij honden. En laten we eerlijk zijn: vuurwerk ís ook gevaarlijk! Als honden het zelf voor het zeggen hadden, vertrokken ze medio december naar een rustiger oord en kwamen ze 2 januari pas weer terug. Stel je eens voor dat je deze dagen 10 keer beter ruikt en hoort dan normaal, hoe zou je dan het vuurwerk ervaren Precies! Heel onaangenaam. Bedenk dat een hond nog vele malen meer ruikt en hoort dan wij! Als baas zijn wij verantwoordelijk voor het welzijn van onze Golden Retrievers. Eén van onze taken is om hen zo goed mogelijk door de periode van vuurwerk heen te loodsen.  Laat je hond aangelijnd uit. Neem geen risico, als de hond schrikt en wegloopt, is het leed niet te overzien! Breng uw Golden op tijd bij ons !
Wij houden de Deur dicht! Let op de deuren, houd ze dicht Een bange hond kan vluchten en dat is het laatste wat je wilt op dat moment! Wil je feestvieren? Toch zin in een feestje buiten de deur en je hond kan niet mee? Alsjeblieft breng hen gewoon bij ons ! Dan weet je zeker dat je met een gerust hart kunt feestvieren.
Huismiddeltjes
Wees voorzichtig met middeltjes die niet door een dierenarts worden voorgeschreven. Ga ook niet op verhalen af van zogenaamde ‘deskundigen’ over het geven van alcohol aan je hond of andere zaken die eigenlijk alleen voor mensen bedoeld zijn. Veel middeltjes brengen je hond juist schade toe en de angst gaat er niet mee weg!
Vuurwerktraining: Zin en onzin
Angst voor vuurwerk is een instinctieve angst. Als je deze angst kwijt wil raken, zul je heel vaak moeten trainen in allerlei situaties. Dat is bijna niet te doen. Je kunt een hond wčl leren dat hij op zijn baas kan vertrouwen in stressvolle situaties. En je kunt hem om leren gaan met harde geluiden en pittige knallen. Maar dat kost tijd en voorbereiding. Trainen op een veld terwijl er vuurwerk wordt afgestoken is GEEN aanrader! Het bezorgt de honden enorm veel stress. En ze kunnen niets, want ze zitten vast en moeten luisteren naar hun baas. Het effect is dat de honden zich afsluiten, bevriezen en hun lot ondergaan. Wat mij betreft een zeer ongewenste trainingsvorm. Honden, maar ook wij mensen, leren alleen als we rustig zijn en aandacht hebben. Als je stress hebt of bang bent, leer je niets.
!!! Honden confronteren met vuurwerk en dan maar hopen dat de angst verdwijnt, heeft daarom geen effect!!!

 

Fotosessie

Zo’n drie keer per jaar organiseren wij aan huis of op een nader te bepalen locatie een fotoshoot voor Goldens. Op deze dag wordt uw Golden, al dan niet samen met u, vrienden of familieleden op de foto gezet. Kijk voor een voorproefje op onze website bij Gallery. Meld u aan voor deelname aan de 

eerstvolgende fotosessie.

 

 

Nestreünie

 Wij versturen GEEN uitnodiging,  iedereen die een golden van ons heeft is zoals altijd van harte welkom.....
Elk jaar de eerste zaterdag van september bij My Love Of Splendour een nakomelingen dag ! Zet het al vast in je agenda. I.v.m de catering willen we graag weten met hoeveel personen jullie komen,...

 

Begeleiding & Advies

Wij begeleiden u graag bij de opvoeding en verdere levensloop van uw Golden. Denk daarbij aan: gedragsleer, voeding, training, ouderdom etc. Voor vragen kunt u altijd mailen.

 

 

© 2018. Op teksten en foto’s van deze site berust copyright (aldus het Universele Auteursrecht Conventie, artikel 111). Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de eigenaar van deze site de teksten en foto’s te kopiëren.

.