Over Jeannette

Hoe het begon…

Jeannette en Darwen

Jeannette Westerink, geboren te Apeldoorn, kreeg toen ze zes jaar was haar eerste honden poedels. Met deze poedels begon haar passie voor honden. Jaren na het overlijden van deze honden kreeg ze haar eerste Golden Retriever. Een heel ander ras dan de Duitse dog die ze liever had gewild. Sindsdien heeft de Golden Retriever haar hart veroverd. 

Al snel nam ze een kijkje bij honden shows in binnen en buitenland en duurde het niet lang voor ze haar Golden Retriever familie uitbreidde en begon met showen. In 1998 reisde ze af naar Schotland om daar haar eerste geïmporteerde Golden op te halen dit was Flyngalee Stop The Music “Flynn” hij werd Luxemburgs Jeugdkampioen. In 1999 reisde ze weer af naar Schotland om Crossview Raonull Gille “Cross” op te halen. Deze geweldige Golden reu werd samen met Jeannette Nederlands kampioen in 2001, Winner 2001 en Winner 2002, Wereldkampioen in 2002 en Luxemburgs kampioen ook werd Jeannette met Cross uitgenodigd om naar de Crufts in Engeland te komen. Dit was een onverwacht hoogtepunt in haar hondenshow carrière. Cross werd nog uitgeroepen tot Nederlands Veteranen kampioen en hierna sloot deze grootse Golden zijn carrière af.    

Het bleef niet bij Cross, al snel kwamen er meer prachtige Goldens Retrievers bij. Waaronder Internationaal show kampioen Darwen van ’t Cannisvliet. Deze geweldige lieve Golden kwam in 2007 uit belgië bij Jeannette en ook met haar won ze verschillende kampioenschappen. Darwen gaf dit ook door aan haar kinderen,  waarvan vele ook int.schoonheids en werkkampioen zijn geworden. 

Jeannette wilde zich meer focussen op het het fokken en een wellness voor Golden Retrievers ze haalde hiervoor een aantal honden, met mooie lijnen, uit het buitenland. Zoals Luxemburgs kampioen, Winner 2013 Rossmix Beauty of Splendour uit Zweden, Jeugd kampioen Ritzilyn Hurdy Gurdy, Ritzilyn Tricky Dicky en Ritzilyn Don Juan uit Engeland. Zampanzar Tequila Gold en Zampanzar Red Hot and Blue uit Spanje. Sinds 2018 heeft ze Gembæk Life is for Living een super lieve jonge reu uit Denemarken, in 2021 kwam Si Beau Des Jardins d’Epona uit Frankrijk die de groep compleet maakt!

Sinds 2016 werkt ze samen met Aeres voorheen Groenhorst Barneveld. Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Ze is het hele jaar beschikbaar voor studenten die opzoek zijn naar een stage plek. Ze is zowel aanwezig bij de Green Barney week en stagemarkt van Aeres Mbo Barneveld . 

SBB Erkenning is afgegeven bij “My Love Of Splendour ” voor: Dierenartsassistent/paraveterinair (25540 n4) Bedrijfsleider dierverzorging (25539 n4)Medewerker dierverzorging (25448, n2) Vakbekwaam medewerker dierverzorging (25541, n3)

In 2016 behaalde Jeannette het vakbekwaamheids diploma die in 2020 verplicht is voor elke fokker. In 2017 werd de geheel vernieuwde wellness Splendour geopend. Deze is voorzien van alle gemakken en luxe voor elke Golden Retriever.